APK-KEURING

APk keuring

APK is de afkorting van Algemene Periodieke keuring. Dit is een in Europa verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. De Algemene Periodieke Keuring wordt altijd uitgevoerd door onze RDW erkende gecertificeerde APK-keurmeesters.

Bij de APK controleren we uw voertuig zorgvuldig op alle belangrijke onderdelen. Mocht het onverhoopt nodig zijn, dan kunnen we in overleg met u direct een reparatie verzorgen om te garanderen dat uw voertuig wordt goedgekeurd. Wij hanteren een heldere prijs zonder kosten achteraf.

 

Wanneer APK-keuring

U kunt uw voertuig tot twee maanden vóór de eerstvolgende APK- vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. De vervaldatum van de APK-keuring kunt u vinden via de website van de RDW.

 

Wat wordt er gecontroleerd?

Tijdens de APK-keuring kijken wij naar de toestand van het voertuig aan zowel slijtage als niet-slijtage onderhevige onderdelen en milieubelastende keuringseisen. Denk hierbij aan de controle van de remmen, stuurinrichting, wielophanging, banden, autogordels, verlichting, carrosserie, schokdempers en zicht door de voorruit. Ook meten wij de uitlaatgassen.

Benzine voertuigen tot 2006 keuren wij door middel van een viergasmeting. Bij diesel voertuigen tot 2006 voeren wij een roetmeting uit. Bij alle voertuigen na 2006 is het verplicht om (via EOBD) te controleren of het voertuig geen fouten aangeeft aan het uitlaatgassysteem.