ONDERHOUD

Accu’s

Een accu zorgt voor de stroomvoorziening van uw auto en zorgt voor onder andere het starten van de auto, de autolichten en de radio. Wanneer uw auto niet of slecht wil starten kan het zijn dat uw accu zwak of kapot is. Dit kunt u gemakkelijk zelf testen door ‘s avonds de autolampen aan te zetten, de ventilatie open te draaien en de autoradio aan te doen. Als de lampen zichtbaar zwakker worden, is het tijd voor een accutest.

Kom langs voor een accutest

Wanneer u vermoed dat uw accu zwak is, kom dan langs voor een accutest bij Autobedrijf Nieuwland. De monteurs testen alle merken en type accu’s met de meest moderne testapparatuur. Als een accu kapot is, dan wordt deze vervangen tegen een scherpe prijs. Autobedrijf Nieuwland voert een aantal kwalitatieve merken zoals Bosch en Haga. Deze merk accu’s hebben een uitstekende capaciteit en levensduur.

Hoe lang gaat een auto accu mee?

Gemiddeld gaat een accu 4 tot 6 jaar mee. Echter, kan de levensduur door verschillende oorzaken worden verkort. Een standaard startaccu, met loodzuur techniek, kan het beste altijd volledig opgeladen zijn. Veel korte ritjes maken het lastig om met de dynamo de accu steeds bij te laden tot 100%. Ook koude winters plegen een aanslag op de accu. Grote temperatuurswisselingen vergen veel van een auto accu.

Heeft uw auto een start-stopsysteem?

Een accu voor een start-stopsysteem wordt niet constant opgeladen zoals een standaard accu. Als u een start-stopsysteem in uw auto heeft, dan is het van belang dat u een accu heeft die op 60% ook goed functioneert. De motor word namelijk uitgezet zodra de auto stopt voor een file of een stoplicht. De autoradio en de lichten blijven daarbij gewoon aan. Zodra de auto weer optrekt wordt alle energie gevraagd en wanneer de auto afremt slaat de dynamo de remenergie op. Het is belangrijk dat bij vervanging voor de juiste accu wordt gekozen. Bij Autobedrijf Nieuwland zijn voor moderne auto’s met een start-stopsysteem verschillende accu’s beschikbaar.

Wilt u een accutest of meer informatie over accu’s? Neem dan contact op met Autobedrijf Nieuwland.

Onderstaand de diverse modellen accu’s die op voorraad zijn.

Bosch accu’s

  • Bosch s4 001 12v 44 ah.
  • Bosch s4 002 12v 52 ah.
  • Bosch s4 005 12v 60 ah.
  • Bosch s4 008 12v 74 ah.
  • Bosch s4 013 12v 95 ah.

Haga accu’s

  • Haga 44 a.
  • Haga 55 ah.
  • Haga 71 ah.
  • Haga 100 ah.